Intervisie

Bij intervisie gaat het om leren van en met collega’s. Dit kan binnen een werksetting maar ook bijvoorbeeld met een team van vrijwilligers zoals ouderlingen en pastorale medewerkers. Eén van de deelnemers aan de intervisiegroep brengt een casus in, die volgens een bepaalde methodiek besproken wordt. Ook is het mogelijk om een thematische intervisie te houden, bijvoorbeeld wanneer meerdere collega’s met het zelfde thema worstelen.

Begeleide intervisie

De intervisor begeleidt het leerproces en zorgt voor afwisseling in werkvormen, aansluitend bij de leervraag en leerstijl van de inbrenger. Zodra de intervisiegroep het leerproces zelf kan begeleiden, is de aanwezigheid van de intervisor niet langer noodzakelijk.

Intervisiegroepen die al langer draaien, kunnen ook incidenteel een beroep doen op de intervisor. Bijvoorbeeld omdat het leerproces stagneert, de samenwerking niet soepel verloopt, het juist te gezellig wordt, of er behoefte is ontstaan aan afwisseling en verdieping.

Dynanoia is beschikbaar voor zowel het opstarten van intervisiegroepen, als voor (kortdurende) begeleiding ervan.

Wil je vaardigheden ontwikkelen om zelf een intervisiegroep te kunnen begeleiden dan is een training in company een goede optie.

Neem gerust contact op en informeer naar de mogelijkheden.